Vers schepijs per fiets in uw buurt!

100 jaar geleden werd er al schepijs met een “triporteur” door de stad rondgebracht. Velo Gelato herstelt de traditie in ere, die doorheen de jaren in verval raakte door de komst van de bestelbusjes.

Groot en klein zwaaien enthousiast naar Velo Gelato wanneer ze het vrolijke gerinkel horen of het zwart-wit gestreepte dakje zien. Het is steeds gezellig rond onze ijsfiets. We houden graag halt voor ieder die een ijsje wil of gewoon even een babbeltje wil slaan.

Vraag bij je bezoek naar onze Smulkaart! Voor elk bolletje ijs dat je koopt, krijg je een stempel.  Met een volle Smulkaart trakteert Velo Gelato jou op twee gratis bolletjes ijs.

detail ijsemmers

Gelato

Zeg niet zomaar “ijsje” tegen Italiaanse gelato. Onze gelato verschilt immers op een aantal manieren van traditioneel Belgisch roomijs. Het bevat minder vet en lucht, heeft een hogere scheptemperatuur en er worden andere bindmiddelen gebruikt (vb Johannesbroodpitmeel ipv eigeel). Dit resulteert in een lichtere en gezondere, maar vooral: Een uiterst smaakvolle beleving.

Minder vet

Door het gebruik van grote hoeveelheden eieren, room en boter is het vetpercentage in traditioneel roomijs minimaal 10%. Bij gelato zijn de verhoudingen anders en ligt het vetpercentage tussen 5% en 8%.

Dit geeft gelato een veel “lichtere” structuur.

Minder lucht

Traditioneel roomijs wordt in de ijsturbine op grote snelheid gedraaid, waardoor er tot wel 60% lucht in het ijs geklopt kan worden. Gelato daarentegen wordt langzamer gedraaid, met minder lucht in het ijs als resultaat.

Dit geeft gelato zijn fluweelzachte structuur.

Hogere scheptemperatuur

Gelato wordt minder koud geserveerd (-12°C) dan traditioneel roomijs (-15°C).

Hierdoor “bevriest” je tong niet en kan je alle smaken in het ijs veel beter proeven.

toppings

Sorbet

Vergeet het brokkelende fruitwater vol ijskristallen uit de supermarkt! Een goede sorbet hoort immers even romig van structuur te zijn als een smeuïge gelato. Een sorbet bevat nauwelijks vet (maar wel meer suiker) en verkrijgt zijn romigheid via de absorptie van alle water door de suiker en de (toegevoegde) plantaardige vezels. In onze sorbets verwerken we de heerlijkste fruitsoorten en zelfs chocolade, koffie of noten. Al onze sorbets zijn vegan (en dus lactosevrij).

Op een hoorntje of in een potje?

We scheppen onze verrukkelijke gelato steeds op krokante hoorntjes of in bio-afbreekbare kartonnen potjes. Om de afvalberg te verminderen, ontwikkelden we in samenwerking met ‘Zedraaitdoor‘ onze eigen herbruikbare keramische ijspotjes. Bij aankoop van dit duurzame en fraai vormgegeven potje krijg je van ons er twee gratis bolletjes ijs bovenop.  Telkens je met je herbruikbare ijspotje een ijsje komt halen, ontvang je van ons een extra stempel op je Smulkaart.

menu voorbeeld

Smakenpalet en allergenen

Benieuwd welke smaken je bij ons zoal kan verwachten? Neem dan een kijkje in onze smakenlijst, waarbij we bij elke smaak vermelden welke allergenen erin verwerkt zitten: