Info

Mijn naam is Jeroen Denissen (°1976) en sinds 2020 ben ik de trotse bezieler van Velo Gelato.

Het aanstekelijke enthousiasme en ondernemerschap van oud chiro-maat Koen Speltinckx en zijn “Borgo Gelato” aan het Krugerplein in Borgerhout, inspireerden me om een samenwerking aan te gaan met hem en zijn (h)eerlijke gelato.

Als gediplomeerd en volleerd gelataio (ijsbereider) leerde Koen me de eerste kneepjes van het vak. In de winters van 2018 en 2019 mocht ik het winterabonnement voor zijn zaak verzorgen.

Ondertussen groeide bij mij de goesting om een aantal van mijn passies te combineren: fietsen, buiten werken, nieuwe plekken ontdekken, mensen ontmoeten en ondertussen lekkere gelato scheppen.

Dankzij een lokaal netwerk van duurzame ondernemers lukte het om Velo Gelato op te richten.

In de zomer van 2020 kon ik voor de eerste keer uitrijden en mensen uit de buurt onze ijsfiets en de heerlijke gelato laten ontdekken.

Jeroen

Smakelijke groetjes,
Jeroen Denissen

Missie en visie

Velo Gelato is een ijssalon op wielen en laat u genieten van (h)eerlijk ambachtelijk bereid schepijs! We toveren een glimlach op het gezicht van ieder die bij ons een ijsje komt proeven. Velo Gelato werkt vernieuwend, duurzaam en lokaal.

Vernieuwend

Liefde voor het vak is wat ons elke dag weer drijft! We verwennen onze klanten met heerlijke klassiekers of verrassen hen graag met meer vernieuwende smaken. Is het pruimentijd, dan zorgen we voor pruimenijs en als we genoten hebben van een heerlijke Boule de Berlin van bij de warme bakker, dan proberen we daar een smaakje van te maken. We staan altijd open voor uw suggesties en ideeën, wie weet komt daar een nieuwe smaak uit voort!

Klik hier om ons smakenpalet te ontdekken.

Duurzaam

Onze romige gelato wordt geschept op lokaal gebakken hoorntjes of in 100% biologisch afbreekbare en recycleerbare potjes. Om onze zorg voor het milieu nog te vergroten, is het ook mogelijk om te kiezen voor een herbruikbaar handgemaakt keramisch ijspotje.

De batterijen die onze vriezer een hele dag draaiende houden, worden opgeladen met de energie verkregen uit zonnepanelen. Zo kunnen we het ijs op een constante temperatuur houden wat de kwaliteit uiteraard enkel ten goede komt. Onze elektrisch aangedreven fiets zorgt er dan weer voor dat de beentjes niet oververhitten wanneer we enthousiast en zonder uitstoot Borgerhout en omgeving doorkruisen.

Lokaal

Velo Gelato produceert en verkoopt lokaal. Je kan onze ijsfietskar vinden in de straten van Borgerhout (extra muros), Deurne Zuid en Berchem Noord. Daarnaast is het mogelijk om Velo Gelato te boeken voor een evenement, bedrijf-, privé- of straatfeest binnen dit gebied. Voor evenementen of feestjes buiten dit gebied kan besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Aarzel niet om ons hiervoor te contacteren.

Velo Gelato onderhoudt een fijne samenwerking met deze lokale partners:

Veelgestelde vragen